Over onze vereniging

Jeu de Boules Kwintsheul

Onze vereniging, één van de oudste van het Westland, telt momenteel +/- 50 leden. We bieden voor elk wat wils. We proberen ons met veel enthousiasme verder in het spelletje te verbeteren door onderlinge partijen en competities. Jaarlijks organiseren we in juli ons grote buitentoernooi met meer dan 200 deelnemers. Ook spelen we mee om het Westlands Club Kampioenschap, de WCK.
De sociale omgang met elkaar en het “je thuis” voelen in de boules-arena staat bij ons hoog in het vaandel. We hopen dit te bereiken door het organiseren van gezellige activiteiten en evenementen.
Wij nodigen u graag uit om eens een kijkje bij ons te nemen. Enthousiaste en gezellige nieuwe leden zijn natuurlijk altijd bijzonder welkom. Onze contributie is slechts € 65 per jaar.

Geschiedenis jeu de Boules – Quintus

In 1993 kwam er een einde aan het gezellig “onderonsje” van een aantal boules fanaten van het eerste uur. Na een periode van veldjes lenen van de tennisvereniging werd besloten tot het oprichten van de vereniging en werd ingetrokken op het sportcomplex van Quintus. Daar probeerden de eerste pioniers zich in het boulesspel te bekwamen op een aantal buitenbaantjes.
Sinds november 1997 beschikt de vereniging over het verwarmde Bouleshuis, een mooie overkapping met tien binnenbanen. Daarnaast beschikt de vereniging over 20 buitenbanen.

Geschiedenis Jeu de Boules

In de vroegste vorm werd al bij de oude Grieken “gebouled”, maar toen nog als onderdeel van de krachtsporten. Overigens is het spel met “bollen” al beschreven in oude Perzische papyrus rollen. De Romeinen hebben er later een behendigheidsspel van gemaakt, ongeveer in de vorm zoals we het nu nog kennen. Ook in de middeleeuwen bleef petanque als bolspel erg populair vooral in de Franse Provence. In Italië wordt het spel gespeeld onder de naam boccia.

Petanque is afgeleid van het franse “pieds tanqués”, wat zo veel betekent als “met beide voeten op de grond en bij elkaar”. De speler staat met beide voeten in een werpcircel van ca. 35 tot 50 cm. Het is de bedoeling om de metalen ballen, de boules, zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje, het doel, de but, te werpen of te rollen. De afstand vanaf de cirkel tot de but kan variëren van 6 tot 10 meter. .

Jeu de Boules is meer dan het werpen met een balletje. Het gaat om een sport dat onderdeel is van de sportkoepel NOC/NSF, waarbij de Nederlandse Jeu de Boulebond is aangesloten. De bond werd opgericht in 1972.

Bewegen in een sociale omgeving

Maak gebruik van de geboden gelegenheid.

Dat kan in de zomer, maar ook in de winter. Wij beschikken over een verwarmd binnencomplex met tien banen en een aantal mooie buitenbanen voor het zomerspel. Wij mogen gebruik maken van de kantine van de tennisvereniging voor een kopje koffie, verjaardagen te vieren of nog even na te praten over het spel onder het genot van een versnapering.

Komt u eens langs om kennis met ons en het spel te maken. U kunt er uw voordeel doen. Lid worden alleen als het u bevalt. Wij bieden goede begeleiding

Jeu de Boule Quintus opent de poort voor de “vergrijzende jeugd”                                                          

Het spel vergt de nodige concentratie, behendigheid, stimuleert de motoriek en motiveert tot bewegen. Juist in een periode dat ledematen beweging nodig hebben is jeu de boules een uitstekende gelegenheid de spieren en gewrichten gesmeerd te houden en dat alles in een sociale, gezellige omgeving waar plezier voorop staat. Niets moet, maar veel mag.


Copyright jeu de boules – Alle rechten voorbehouden
 +

%d bloggers liken dit: